Ondernemen in vlees

Ondernemen in vlees

Redactie Baaz

Wanneer je aan vlees denkt, valt je gedachten al snel naar vlees zoals rundvlees. Dit is natuurlijk niet gek, rundvlees staat immers bekend om kwaliteit, smaak en vaak zelfs als traditie. Maar wist je ook dat er veel meer bij vlees komt kijken dan alleen maar het bakken en eten? Wat als je nou onderneemt in rundvlees? Dit is natuurlijk een hele tak van sport. Het draait bijvoorbeeld bij Vleesch.nl niet alleen maar om een lekker stukje vlees op jouw bord krijgen, het draait ook om een hele hoop passie, een missie zelfs en misschien dat je het zelfs een avontuur mag noemen. We bekijken de algemene zin van het ondernemen in vlees en we bekijken hoe Vleesch.nl het verschil weet te maken in een steeds veranderende en bewuster wordende vleessector.

Vlees is altijd een markt in beweging

We weten als geen ander hoe hevig de vleessector de afgelopen jaren is veranderd. Bedenk je maar eens zelf, waar je vroeger nog zonder na te denken een heerlijk biefstukje kocht voor de avond maaltijd, ben je er nu waarschijnlijk veel bewuster mee bezig. Je wilt waarschijnlijk weten waar het vandaan komt en je zult je misschien zelfs focussen op zaken als duurzaamheid, dierenwelzijn en ook traceerbaarheid. Deze punten staan momenteel namelijk centraal. Het betekent in essentie dat de bedrijven binnen de vleessector naast kwaliteit ook transparantie moet tonen. Ze moeten nu namelijk laten zien waar het vandaan komt en ook waar het geproduceerd is. Dit is waarschijnlijk een hele omslag voor de vleessector.

Wij van Vleesch.nl snappen deze gigantische verschuiving natuurlijk als geen ander. Wij hanteren een simpele en logische visie. We beginnen met alle dieren hebben een ontzettend goed leven, komen van eigen boerderij, worden verzorgd door ons zelf en ook nog eens geslacht door onze eigen slagers. Waarom maakt dit Vleesch.nl zo uniek? Het is uniek omdat wij het algehele proces volledig in eigen hand hebben. We geven niets uit handen en zo kunnen wij gemakkelijk de traceerbaarheid tonen waar om gevraagd wordt. Zo kunnen wij niet alleen leveren op smaak maar ook op al het andere. We hebben immers respect voor onze dieren en we kunnen je ook zeker meegeven dat je dit kunt proeven in ons vlees.

Van boerderij naar bord

Dit is één van de punten die de algehele vleessector in principe een beetje gecompliceerd maakt. Dit is tevens het punt waar wij van Vleesch.nl ons echt kunnen onderscheiden. Daar zijn wij dan ook ontzettend trots op. Ons proces is volledig transparant en dit tonen we dan ook graag aan. Dit geldt voor het algehele proces, van boer tot bord. We willen dat jij precies weet wat je eet. Dit betekent dat elk stukje rundvlees dat je bij ons koopt gemakkelijk te herleiden is naar onze eigen boerderij. Dit is natuurlijk ontzettend eerlijk, maar het geeft ons ook de kans om de klant een verbinding te laten voelen met dat wat ze eten.

Daarnaast staan we achter het principe van "minder, maar beter." In plaats van elke dag goedkoop vlees te eten, moedigen we mensen aan om bewuster te kiezen. Investeer in kwaliteit, eet met aandacht, en waardeer wat je eet. Want zeg nou zelf: een perfect gegrilde entrecote van topkwaliteit smaakt toch veel beter als je weet dat het dier een goed leven heeft gehad?

Conclusie

In een steeds strakker lopende sector zijn wij uiterst blij om te vermelden dat wij voorlopers zijn op de meeste van deze gebieden al dan niet alle. Dit houdt in dat wij de toekomst van het vlees met goede moed tegemoet zien en we hopen jou dan ook te kunnen verblijden met een (h)eerlijk stukje vlees.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie