Wat zijn de verschillende soorten horeca friteuses?
In diverse horecazaken wordt er vaak gebruik gemaakt van friteuses. Hierin wordt friet gebakken. Zowel in restaurants als in snackbars zijn friteuses onmisbaar. Het is dan ook belangrijk om te investeren in een friteuse die past bij jouw zaak.
Horeca friteuses
In een snackbar wordt een friteuse waarschijnlijk een stuk regelmatiger gebruikt dan in een restaurant waar ook nog veel andere maaltijden op de menukaart staan. Om die reden zijn er dan ook verschillende soorten friteuses verkrijgbaar. Een frituurpan horeca kun je aanschaffen wanneer je op zoek bent naar een kleinere friteuse. Daarnaast kan een kleinere frituurpan ook erg handig zijn wanneer je rekening wilt houden met allergenen. Je kunt er dan voor kiezen om een speciale allergeenvrije frituurpan aan te schaffen. Het is ook mogelijk om een dubbele of grotere friteuse aan te schaffen.
Dubbele friteuses
Een dubbele friteuse zijn twee grote frituurpannen naast elkaar die aan elkaar vast zitten door middel van een omhulsel. Hierdoor kun je een grotere hoeveelheid friet tegelijk frituren. Dit kan vooral erg handig zijn wanneer je veel en vaak friet moet frituren in jouw zaak. Dubbele friteuses zijn verkrijgbaar in verschillende maten. Een voordeel aan een dubbele friteuse is dat je minder vaak hoeft te wachten op de friet en sneller achter elkaar door kunt frituren. Daarnaast is de capaciteit van een dubbele friteuse natuurlijk groter. Dit is vooral handig in snack bars of restaurants waar veel friet geserveerd wordt. Wanneer je minder vaak gebruikt maakt van een friteuse kun je ook kiezen voor een enkele friteuse.
Kleinere en grotere friteuses
Het verschil tussen kleine en grotere friteuses is de manier waarop deze worden geïnstalleerd. Kleinere friteuses kunnen over het algemeen neergezet worden op een werkbank. Grotere friteuses zijn niet zo eenvoudig te verplaatsen als kleinere friteuses. Vaak beschikken grotere friteuses over een ombouw met poten. Hierdoor kunnen grotere friteuses eenvoudig op een vaste plek worden neergezet. Kleine friteuses zijn vooral handig wanneer je deze af en toe wilt kunnen verplaatsen. Dit is met een grotere friteuse niet handig. Daarnaast kun je in een horecazaak gebruik maken van kleinere friteuses in verband met bepaalde allergenen. Hierdoor kun je jouw gasten verzekeren van garnituur dat niet in aanraking is geweest met andere producten. Je kunt er dan voor kiezen om een speciale frituurpan voor jouw horecazaak aan te schaffen voor bijvoorbeeld glutenvrije of lactosevrije producten.